Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underhållare ut i fingerspetsarna

Lars Vegas Trio har underhållit i 25 år och firar detta med två kvällars jubileumsshow. Frågan är vad 25 år gör med ett band.

Vad gör 25 år med ett band?

1989 startades Lars Vegas Trio. Bandet hade som ambition att vara gatumusikanter. Att de fem bandmedlemmarna befann sig i Östersund och de väderförhållanden som följer med detta tvingade dem inomhus. På den vägen är det, som de skriver på sin hemsida.

Efter fem år och hundratals spelningar tog de en paus. Samma år föddes jag. Den kombinationen har gjort att jag bara kunnat läsa mig till hur bandet var och upplevdes de år som de var allra mest i ropet. Jag har kunnat läsa mig till att de var tokroliga på scenen då och räknades till ett av Sveriges bästa liveband.

Bandet har 17 aktiva år av humor- och musikspelningar samt tre album bakom sig. Sedan 1989 har det gått 25 år och detta firas nu i stor stil med två spelningar på Storsjöteatern i Östersund.

Under fredagskvällen klev de ut och bjöd på knappt två timmars underhållning inför en i det närmaste fullsatt Stora scenen. Och det är ju just vad coverbandet Lars Vegas Trio gör. Publiken förväntar sig underhållning med tokiga inslag som när Zlatan är med som bukdocka och sommarplågan "Om sanningen ska fram( Vill du ligga med mig då)" spelas upp i ny och galen tappning. Lars Vegas Trio levererar just detta.

Publiken är van att se Jan Fransisco på trummor. Den här gången satt där i stället Lars Angeles som bjöd på bongotrummor och latinoinspirerade taktpinnar.

För att beskriva det i korthet kan man säga att Lars Vegas Trio under sin jubileumsshow bjuder på lika delar humoristiska inslag och skojfriska musikaliska nummer där de skämtar om till exempel Kicki Danielsson och Aviici. Det är en skrattframkallande formel. Kanske skrattar publiken allra mest när bandets tidigare hackkyckling Anders Kronlund gästar showen för att dela med sig av "knackelibang på dörren"-skämt.

Så vad gör 25 år med ett band? Inte så värst mycket vad gäller framträdande och vilja att underhålla, vad det verkar.

Frågan är i stället vad bandet gör med sin publik. De som hängt med från början verkar hänga med ännu. Som jag nämnde missade jag de första ljuva åren. Därför gick jag även bet på några av referenserna. Publiken som kom till Storsjöteatern var med på noterna och avslutade kvällen med en stående ovation. Och det säger något om Lars Vegas Trio som hängivna underhållare med en lika hängiven publik.