Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållande hela tiden

/
  • Patriks Combo, Patrik Zackrisson, Anders Erlandsson och Fredrik Magnusson gladde publiken på Storsjöteatern med en genomtänkt show med musikalisk briljans.Foto: Ulrika Andersson

Med låtar som de flesta ändå har hört förut på ett eller annat sätt, så hittar ändå Patrik Zackrisson och hans combo en väg att ständigt göra sina shower/konserter intressanta.

Annons

Den ena spelningen verkar aldrig vara den andra lik. Poplåtar, dragspel och direkt galna infall blandades med lite allvar och djup. Som entertainer blir aldrig Patrik Zackrisson tråkig.

Det som kändes lite nytt för min del var att få ta del av Patriks Combo i en teatersalong med en tyst och nykter publik. Vanligtvis brukar han dyka upp på fester och runt storsjöyrans krogstråk. Men i teatersalongen så kommer låttexterna fram på ett helt annat sätt. Där är Patriks Combo i fokus och inte en del av ett arrangemang. Därför kan också Patrik Zackrisson och hans medmusikanter Anders Erlandsson (i huvudsak) på trummor och Fredrik Magnusson (i huvudsak) på gitarr, blanda både djup och komik i ett. Som när de först spelade en intrumental ”Essy – Hon som varit och hon som kommer” för att sedan hoppa över till smått galna ”På en decimeters djup”. Det är Patriks Combos styrka i en tyst teatersalong. Samtidigt som det kan vara deras svaga punkt när det blir dags för 50-års kalas med mycket sorl från publiken.

Men jag gillar det. Skicka hem oss till Börtnan är en show som innehåller ren och skär underhållning från början till slut. Det är aldrig tråkigt en enda sekund. Och jag har inget emot att de låter dansband i bland, både som Lasse Stefanz i olika låtar eller som rent coverband i Schytts ”Här kommer Mårtensson”. Att de blandar in Jokkmokks-Jockes ”Tjing Tjong Tjosit” med egna alster gör det hela intressant. Och när de gör en hel sketch av ”Champagnegaloppen”, med kinapuffar och en brevlåda, blir det som ett fullfjädrat revynummer.

Resultatet blev en smart och genomtänkt show med musikalisk briljans samt underhållande hela tiden.

Mer läsning

Annons