Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Uncharted 2” Årets spel

Förra veckan arrangerades spelbranschens motsvarighet till Grammisgalan – Spelgalan 2010.

”Uncharted 2: Among Thieves” kammade hem den tyngsta titeln – Årets spel – framför näsan på favorittippade ”Call of Duty: Modern Warfare 2”.

Galans stora vinnare var EA DICE i Stockholm som tog hem titlarna Årets svenska spel och Årtiondets svenska spel.

Att ”Uncharted 2: Among Thieves” blev Årets spel vid Spelgalan 2010 var inte självklart.

”Uncharted 2: Among Thieves” är visserligen ett kritikerhyllat äventyrspel (hjälten Nathan Drake jagar Marco Polos skatt) men de flesta trodde nog att ”Call of Duty: Modern Warfare 2” skulle vinna.

– Det är lite överraskande även om det inte är någon stor skräll. Spelet har vunnit i många andra länder, säger Martin Lindell, informatör på Spelbranschen.

Årets spel röstades fram av en jury. ”Call of Duty: Modern Warfare 2” fick sin revansch när priset för Folkets val tillkännagavs. Det kammade också hem titeln Årets onlinespel.

”Call of Duty: Modern Warfare 2” har sålt mer och är bredare. Det tilltalar en stor grupp onlinespelare och hör hemma i samma lagbaserade tradition som till exempel Counterstrike.

EA DICE var ändå galans stora vinnare: Stockholmsstudion vann kategorin Årtiondets svenska spel för ”Battlefield 1942” och Årets svenska spel för ”Battlefield 1943”.

Hur var spelåret 2009?

– Väldigt bra, efter en svag start.

Hur blir spelåret 2010?

– Ännu bättre. Flera titlar som skulle kommit förra året har skjutits upp till i år och flera av dem är redan släppta. 2010 har börjat fantastiskt bra.