Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Uncharted 2” Årets spel

Förra veckan arrangerades spelbranschens motsvarighet till Grammisgalan – Spelgalan 2010.

”Uncharted 2: Among Thieves” kammade hem den tyngsta titeln – Årets spel – framför näsan på favorittippade ”Call of Duty: Modern Warfare 2”.

Annons

Galans stora vinnare var EA DICE i Stockholm som tog hem titlarna Årets svenska spel och Årtiondets svenska spel.

Att ”Uncharted 2: Among Thieves” blev Årets spel vid Spelgalan 2010 var inte självklart.

”Uncharted 2: Among Thieves” är visserligen ett kritikerhyllat äventyrspel (hjälten Nathan Drake jagar Marco Polos skatt) men de flesta trodde nog att ”Call of Duty: Modern Warfare 2” skulle vinna.

– Det är lite överraskande även om det inte är någon stor skräll. Spelet har vunnit i många andra länder, säger Martin Lindell, informatör på Spelbranschen.

Årets spel röstades fram av en jury. ”Call of Duty: Modern Warfare 2” fick sin revansch när priset för Folkets val tillkännagavs. Det kammade också hem titeln Årets onlinespel.

”Call of Duty: Modern Warfare 2” har sålt mer och är bredare. Det tilltalar en stor grupp onlinespelare och hör hemma i samma lagbaserade tradition som till exempel Counterstrike.

EA DICE var ändå galans stora vinnare: Stockholmsstudion vann kategorin Årtiondets svenska spel för ”Battlefield 1942” och Årets svenska spel för ”Battlefield 1943”.

Hur var spelåret 2009?

– Väldigt bra, efter en svag start.

Hur blir spelåret 2010?

– Ännu bättre. Flera titlar som skulle kommit förra året har skjutits upp till i år och flera av dem är redan släppta. 2010 har börjat fantastiskt bra.