Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uncharted 2: Among Thieves

/
  • Det absolut snyggaste spelet som sett dagens ljus.
  • Among Thieves” är en lysande actionpackad berg- och dalbanefärd och det mest filmiska spelet som släppts någonsin.

(Naughty Dog/Nordisk Film Interactive)

Ålder: 16+

Format: Ps3

Genre: Tredjepersonsaction

Betyg: 5

Annons

Wow! Vi som gillade ”Uncharted: Drake’s Fortune” har sett fram emot uppföljaren till Naughty Dogs hyllning till Indiana Jones i snart två år och nu är den äntligen här.

Den här gången är Nathan Drake på jakt efter Marco Polos lampa, som sägs ge lådtrådar till var 13 försvunna skepp ur hans flotta har förlist. Mer än så bör man inte säga om handlingen, med risk för att bjuda på oavsiktliga spoilers.

Storyn är nämligen ovanligt välskriven och innehåller massor av vändningar och klassiska grepp ur matinéäventyrens värld.

Spelet är översållat av bitsk dialog, pusselgåtor, tajta filmklipp och, framför allt, hisnande actionscener av ett slag som aldrig tidigare setts på en spelkonsol.

Tempot är nagelbitande högt och bakom varje hörn lurar faran i form av smarta fiender, stuprör som lossnar när du försöker klättra på dem och lagom svåra fällor som kräver blixtsnabba lösningar.

Borta är de långa tröttsamma eldstriderna från ettan. I stället fokuserar man på att försöka neutralisera så många fiender som möjligt genom smygande, innan eldstriderna brakar lös.

Dessutom så samarbetar du hela tiden med datorstyrda kollegor, vilket ger ännu mer dynamik.

Med ”Uncharted 2” har Naughty Dog lyckats pressa Ps3:ans grafikkretsar till nya storverk. Föregångaren utnyttjade tydligen bara 30 procent av konsolens prestanda, men nu har utvecklarna lyckats skruva på kranarna rejält.

Resultatet är det absolut snyggaste spelet som sett dagens ljus. Och det visar sig från de ultradetaljerade miljöerna och de utsökta animationerna till minsta svettdroppe på Drake’s panna.

Redan i inledningen sitter man som fastnaglad av spänning och sen accelererar spelet. Resultatet är den bästa Indiana Jones-filmen sedan ”Jakten på den försvunna skatten” – trots att ”Uncharted 2: Among thieves” inte är någon film.

Flera av actionscenerna känns redan klassiska, som jakten på tåget (som är lika intensiv som lastbilsscenen i den första Indiana Jones-filmen) eller fajten mot den ovanligt envetna helikoptern.

Och när du har knäckt kampanjläget så är det bara att kasta dig in i co op-läget eller onlineläget, som håller samma höga klass.

”Uncharted 2: Among Thieves” är den nya måttstocken för hur ett bra actionspel ska se ut. Du bör absolut inte missa den här solklara ”Årets spel”-kandidaten. Helt suveränt!

Mer läsning

Annons