Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ultimate Band

/

(Disney)
Ålder: 3+
Format: Wii

Annons

Betyg: 4 ”Ultimate Bands” slogan basunerar ut att du inte behöver instrument för att rocka. I den här lightversionen av succéspelet ”Rock Band” använder du istället dina Wii-kontroller för att spela kända låtar av Avril Lavigne, Devo och Sum 41.

Du slår an strängar med handkontrollerna, trycker fram rätt toner med knapparna och spelar lufttrummor i takt med musiken – och faktum är att det fungerar förvånansvärt bra, även om det är en klart förenklad spelupplevelse. Det enda inslaget som känns lite udda är då du tar kontroll över bandets sångare. Då handlar det inte om att sjunga utan om att göra snygga rörelser och danssteg med handkontrollens hjälp.

”Ultimate Band” kan inte på något sätt ersätta känslan av trumset- eller gitarrkontroller utan bjuder istället på en ny, enklare variant av ett superpopulärt koncept. I likhet med vuxenversionerna ”Rock Band” och ”Guitar Hero: World Tour” så finns karriärlägen, möjlighet skräddarsy din egen karaktär och high score-listor online, där du kan jämföra poäng med kompisar.

Annons