Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrika pratar med försvunna djur

Ulrika Nyqvist från Rönningsberg i Trångsviken är utbildad djurkommunikatör. Med det menas att hon kan prata med djur utan att de finns i närheten.

– Det räcker att jag har en bild på hunden, katten eller hästen, så kan jag få kontakt, säger hon.

Enligt Ulrika är det här något som alla kan, särskilt barn, men när vi blir äldre så låser vi oss för den här kunskapen.

– Själv började jag för 15 år sedan och slukade alla böcker i ämnet som jag kom över. Sedan började jag gå kurser och nu är jag alltså utbildad djurkommunikatör.

Ulrika får kontakt med djur bara hon ser på en bild.

– Det handlar om telepati. När jag ser exempelvis en hund på ett fotografi så skickar hunden känslor, tankar och ord till mig. Ibland får jag reda på om djuret har smärtor och varför. Ibland kan det vara så att något djur inte trivs hemma, det gäller särskilt katter, som då oftast smiter hemifrån och håller sig borta. Men all kontakt jag får med djuret sker på deras villkor. Jag kan inte tvinga ett djur att ha kontakt.

De flesta fall som Ulrika får jobba med handlar om djur som är sjuka eller att de har sprungit bort.

– Sedan jag började med min verksamhet i januari har jag haft kontakt med ett par hundra djur. Det mest märkliga är en höna som jag hittade igen åt ägaren.

Ulrika Nyqvist förstår att många tycker att telepatin med djur bara är något flum som inte stämmer med verkligheten. Men hon berättar att många som är skeptiska anlitar henne ändå som den sista utvägen om en katt eller hund har sprungit bort exempelvis.

• Spelar avståndet någon roll?

Inte ett dugg. Det går lika bra om djuret skulle befinna sig utomlands.

• Du har ju många egna katter och hundar, brukar de springa bort och får du i så fall kontakt?

– Det är alltid svårare med egna djur eftersom jag har så mycket vetskap om dem. Det är bättre att jag inte vet någonting när jag startar min telepati. Men faktiskt så har jag en av mina katter ute på vift just nu. Hon har varit borta i fyra dagar. Sist jag hade kontakt med henne så gick hon i högt gräs och var blöt. Jag hoppas att jag får kontakt igen snart så jag kan be henne att komma hem.

• Kan du berätta om några djur som du har hittat?

Nu i somras fick jag i uppdrag att hitta igen två bortsprungna hundar, och bägge kom till rätta efter jag fått kontakt med dem. Ena hunden sa jag åt att han skulle bege sig till familjens fritidsstuga och sätta sig där och vänta. När familjen kom dit låg hunden på farstubron. Jag hade sett att hundens ena tass var skadad och det stämde när han hittades.

Den andra sa jag åt att söka upp närmaste skogsbilväg och han hittades efter ett tag av några bärplockare som kom körande efter vägen.

• Vad händer om du på telepatetisk väg ser att något djur är sjukt?

– Då ber jag ägaren att gå till en veterinär. Jag vill inte på något sätt konkurrera med veterinärerna, utan jag ser mig mer som ett komplement.

Ulrika säger också att den här gåvan har lantbrukarna haft i alla tider.

– Tänk bara på när något djur mår dåligt i ladugården. Det känner bonden på sig och kan gå upp mitt i natten för att se vad som är fel.

• Kan du få telepatisk kontakt med människor också, eller gäller det bara djur?

– Jag har inte provat med människor. Det räcker med alla uppdrag jag får när det gäller djur, säger Ulrika.