Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulrika gör comeback lagom till SM i Sveg?

När SM i curling för damer spelas i Sveg i februari kan det förhoppningsvis bli come back för några av det bästa som Svegs CK åstadkommit på damsidan.

Annons

– Jag och Maria Prytz, som båda har tagit ett sabbatsår från curlingen, har börjat spåna att försöka få ihop ett lag till SM hemma i Sveg. Det vore jättskojigt om det skulle gå vägen, säger Ulrika Bergman, som är en av Sveriges framgångsrikaste curlingspelare genom tiderna. Med lag Anette Norberg tog hon OS-guld 2006 och även två VM-guld samt ett antal EM-guld.

Dessutom var hon delaktig i det VM-silver som ett rent svegslag spelade hem 2002 och EM-silvret 1999.

I somras födde Ulrika sonen Oscar, nu åtta månader, och det var på grund av nedkomsten som hon har tagit ledigt från curlingen.

– Och jag känner att det var rätt beslut jag tog eftersom det känns viktigt att vara hemma med Oscar när han är så liten.

Hon fanns på plats i Örnsköldsvik nyligen i samband med EM i curling, där hennes gamla Norberg-lag lade beslag på silvret.

– Det var där det började krypa i kroppen att det skulle vara kul att spela lite curling igen. Och Maria Prytz hade samma känsla.

Därefter har Ulrika och Maria börjat kolla upp vilka lediga damcurlare det finns. Som Margareta Dryburgh, som kan tänkas vara ett bra alternativ. Eller Mia Boman, som dock troligen befinner sig i Thailand vid den tidpunkt som SM spelas. Matilda Mattsson är också tänkbar och man ska undersöka vilka gamla stjärnor i övrigt som är lediga.

– Att få spela ett SM hemma i Sveg skulle verkligen sitta jättefint, menar Ulrika Bergman.

Hon har inte tränat någonting under den här säsongen, men under julfirandet hemma i Sveg är det tänkt att bli några träningspass.

Om Anette Norberg skulle höra av sig med en förfrågan om du kan tänka dig att spela med laget i OS i Vancouver 2010, hur ställer du dig då?

– Då skulle jag ta mig en ordentlig funderare, för det skulle vara en riktig höjdare. Och OS i Turin 2006 är det häftigaste jag hittills upplevt i curlingväg.

Tror du att lag Norberg är kapabelt att försvara OS-guldet från 2006 i Vancouver?

– Absolut och det kanske var bra att man förlorade EM-finalen mot Schweiz. Det borde betyda att laget kommer ordentligt revanschsuget till Vancouver.

Ulrika är heller inte främmande för att göra come back på curlingisen så småningom och helst då i ett rent svegslag.

Mer läsning

Annons