Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrika fick Westerlunds stipendium

Ulrika Hollsten, känd från revyn Garvsyra, har fått Laila Westerlunds stipendium.

Stiftelsen Sällskapet Stallfåglarnas stipendiefond delar årligen ut två stipendier om vardera 50 000 kronor till revystjärnan Laila Westerlunds minne. Mottagarna ska vara verksamma inom revykonstens område och gärna buskis.

– Jag är jätteglad och stolt! Stallfåglarna hittade mig efter min medverkan i ett radioprogram där jag gjorde en monolog. Även om det är jag som får stipendiet gynnar det oss alla i Garvsyra. Jag är så tacksam över mina kollegor, vi har hängt ihop länge nu, säger Ulrika Hollsten.

Juryns motivering: "En stark vilja, stor begåvning och en varm kärlek till Thalia krävs för att turnera hela vintern från norr till söder och sprida glädje. Att inte bara välja stora städer och orter utan även små avlägsna byar, som sällan gästas, det tror vi att Laila skulle gillat."

Den andra personen som fick Laila Westersunds stipendium är Mattias Schönbeck från Norrköping.