Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla-Britt Hyttmo

Min mamma, vår farmor Ulla-Britt har stilla insomnat.

Järpen

Ulla-Britt föddes som nummer fyra i en syskonskara av fem i Kolåsen. Hon gick först en sexårig folkskola i Kall och sedan en sömnadsskola på Frösön.

Hon träffade sin blivande make Allan Hyttmo från Baksjönäset i Anjan i unga år och fick sonen Stefan vid 20 års ålder.

Ulla-Britt var hemmafru tills hon började som kokerska åt Vägverket på Kallsedet, därefter även kokerska åt kraftverkens utbyggnader i Anjehem och Kallsedet. De sista åren arbetade hon åt Indalsälvens vattenregleringsförening med arbetsplatser i Korsvattnet och Mjölkvattnet, där hon då bodde, lagade mat och städade. Ulla-Britt var där omtyckt för sin goda mat. Hemtjänsten i Kall blev hennes sista arbetsplats.

Då barnbarnen kom på besök var hon alltid till hands, det var bulle och mjölk på sängen och flatgröt till frukost. Utflykter med fikakorg och förhoppning att fylla hinken med hjortron eller lingon och kantareller var intressen som stod högt.

De sista fem åren fick hon god omvårdad på Solhöjden i Järpen.

Stefan med familj