Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Dahlén om det jobbiga läget

Bara åtta poäng och sist i tabellen.

HV 71 är ett lag i kris och frågan är om Ulf Dahlén ska få fortsatt förtroende,

– Jag går inte omkring och är rädd för att få sparken, säger Dahlén.

HV 71:s tränarduo från Östersund, Ulf Dahlén och Roger Forsberg, har haft en jobbig inledning på säsongen.

HV 71 går kräftgång i SHL och i måndags samlades föreningen för möte.

– Som förening tog vi beslutet att ändra målsättningen från SM-guld till att vi ska nå slutspel. Vi drog ner byxorna på oss själva, säger Ulf Dahlén.

Att HV 71 är inne i en kraftig föryngringsprocess samtidigt som man drabbats av ett par jobbiga långtidsskador är förstås ett skäl till den usla inledningen. Dessutom har försvarsspelet inte varit av bästa märke. Laget har gjort 29 mål och det är tre mål fler än seriefemman Växjö.

– Vi har ju släppt in en del puckar i öppet mål, men helt klart har vi släppt in för många. Så är det ju. Men det känns bra i gruppen och i föreningen och vi jobbar åt samma mål. Nu har vi ju fått tillbaka Andreas Jämtin och Oscar Fantenberg och fått in Tony Rajala så det är positivt. Vi ska bryta förlusttrenden på fredag kväll mot Linköping, säger Ulf Dahlén.

Är du inte påverkad av det som händer och att folk tycker att du borde få sparken?

– Visst blir jag påverkad. Jag får ju frågan hela tiden om jag tror att jag får sparken. Men jag har min trygghet i gruppen. Dessutom har jag varit i den här situationen tidigare. I Frölunda låg vi sist efter 13 omgångar och gick sedan till semifinal. Drevet går ju både mot mig och vissa spelare nu, men vi ska vända det här tillsammans.

Men är du inte rädd att du snart får sparken?

– Jag går inte omkring och är rädd. Händer det så händer det.

Vad tror du om framtiden?

– Jag tror vi blir livsfarliga i slutspelet.