Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uitto skulle gå i konkurs

Annons

Om Robert Uitto varit egen företagare, Gud förbjude , skulle han sannolikt med sin ekonomiska insikt sannolikt snabbt gå i konkurs och än värre få näringsförbud.

Landstinget måste, för att upprätthålla god kommunal ekonomisk hushållning, redovisa ett överskott två procent. Detta gör man inte och har inte gjort på många år. Istället redovisas ett gigantisk underskott som har en tendens att okontrollerat vilja öka med tiden.

Att Nya närvården AB redovisar en vinst, är helt naturligt. Enligt aktiebolagslagen är det till och med olagligt att inte sträva mot en vinst. Vad är det för fel med det? Vi skall veta att Nya närvården AB sedan 2010 endast har redovisat två miljoner kronor i vinst.

Robert Uitto visar tydligt sitt missnöje och sin frustration med detta, då hans landsting inte har förmåga att göra på samma sätt som Nya närvården AB. Om ett företag gör som lagen föreskriver och dessutom gör vettiga investeringar för medborgarna bästa, skall väl inte politikerna sätta käppar i hjulet

Jag tycker att politikerna inom landstingsmajoriteten S, V och Mp, en gång för alla ska analysera orsaken till landstingets röda siffror. I den analysen är det viktigt att inte lägga skulden på regeringen, utan koncentrera sig på ledarskap, organisation, administration, logistik och negativa ledtider.

Våra anställda inom landstinget gör ett oerhört bra arbete, vill och kan göra det. Ge därför dessa bra verktyg och förutsättningar för att göra detta, i stället för ösa agg över bra företagsledare som vill inget annat än att ge medborgarna i Jämtlands län en god och optimal vård.

Låt oss tillsamman bryta ett 92-årigt socialdemokratiskt styrt landsting!

Göran Fürstenberg Kommunrevisor och landstingskandidat (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel