Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uitto, därför uppstår underskott

Annons

Robert Uitto begär av mig det som inte är möjligt på en insändarsida, nämligen ett långt svar på ett begränsat utrymme. Därför hänvisar jag läsarna till min blogg och som finns på jämtlandsmoderaternas hemsida, där jag kommer att redovisa mera i detalj vad Uitto vill veta.

Uppenbarligen förstår inte vårt landstingsråd, att när man handlar för pengar man inte har så uppstår ett underskott. Just i år är det värre än någonsin, inte minst för att Uitto avstått från att lagra i ladorna och det är ju därför som vi nu är inne i det så kallade omställningsarbetet.

Jag har lagt ett antal motioner i fullmäktige, som haft till syfte att något förbättra landstingets ekonomiska utgångsläge. En motion handlade om åtgärder för bättre budgetdisciplin. Den avslogs. En annan handlade om att inrätta en tjänst som ska ha till syfte att dammsuga EU:s fonder, för att på så vis hämta hem pengar till landstinget. Till min glädje, fann jag att just ett sådant kansli, nu finns med i omställningsarbetet som en inprioritering. Det mest anmärkningsvärda, är nog att ni i majoriteten sade nej till mitt förslag om att styra över patienter boende i västra Härjedalen till sjukhus i Norge. Det skulle göras inom ramen för EU-medel och hade gett ekonomisk vinning, samtidigt som förslaget bäddar för minskade koldioxidutsläpp, till följd av kortare reseavstånd.

Vi i den borgerliga alliansen kommer som jag tidigare skrivit, att oförtrutet och tillsammans med regeringen försöka hjälpa Uitto och hans kamrater i vänsterkartellen, med den ekonomiska saneringen av vårt landsting.

Mer läsning

Annons