Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

4 bitar á 150 g torskrygg
2 dl färskost naturell
1 dl mellangrädde
3 msk finriven pepparrot
100 g bladspenat
rivet skal och saft av en halv citron
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja
1 msk ströbröd

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos. Receptet kommer från Arla.