Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

4 personer

Det här behöver du:

4 bitar á 150 g torskrygg
2 dl färskost naturell
1 dl mellangrädde
3 msk finriven pepparrot
100 g bladspenat
rivet skal och saft av en halv citron
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja
1 msk ströbröd

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera med kokt potatis eller potatismos. Receptet kommer från Arla.