Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Udda sångfågel i nya "Körslaget"

Annons


En udda sångfågel har landat i TV 4:s "Körslaget". Indiestjärnan Timo Räisänen ska leda en av körerna och tävla mot artister som Robert Wells och Nanne Grönvall.

-Jag tror de ser mig som en underdog, säger han.

Han blev känd som gitarrist i Håkan Hellströms sjömansband. På senare år har han radat upp egna indiepärlor med en frenesi som hotat att driva P 3:s lyssnare till vansinne. Liksom sin kompis från Göteborg räds Timo Räisänen inte det folkkära och nu kliver han ut ur garderoben på allvar. När TV 4 med start i jul sänder den andra säsongen av "Körslaget" är han en av de tävlande körledarna.
"Den där indiekillen"

-Jag ställer upp för att jag älskar att sjunga i kör och tror att det här kommer att bli jäkligt roligt. Men jag tror att TV 4 ser mig som en underdog - jag är "den där indiekillen", säger Timo Räisänen.

Som liten sjöng han i Göteborgs domkyrkas gosskör och erfarenheterna därifrån har han tagit med sig till sin popkarriär.

-Jag är jättemycket körledare i mitt eget band. I Håkans band och i Her Majesty är det också väldigt mycket gosskör och det är jag som gjort allt det där, säger han.
Hemligt koncept

Förra säsongen vann Hammerfalls sångare Joacim Cans "Körslaget" med sin dalsländska hårdrockskör. Vilken riktning Timo Räisänen tänker ge sin kör håller han tyst om.

-Det är hemligt än så länge. Jag vill inte att de andra ska sno mina briljanta idéer.

Den 26 november släpper Timo Räisänen sitt nya album "And then there was Timo", men fram till dess är han pappaledig på heltid.

-Jag går här och suger på hur jag ska göra med kören. Lyssnar på bra låtar och tänker på hur det ska se ut. Man vill ju inte få en töntstämpel i pannan, säger han.

Mer läsning

Annons