Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tystnad tagning: Mördare i sikte

/
  • Precis som på film. Så här kanske det kommer att se ut när filmen ”The American” går upp på bioduken i höst.  Foto: Ulrika Andersson
  • Precis som på film. Så här kanske det kommer att se ut när filmen ”The American” går upp på bioduken i höst.  Foto: Ulrika Andersson
  • Regissören Anton Corbijn,i mitten med randig mössa, förbereder en scen.Foto: Ulrika Andersson
  • Medan alla andra jobbar busar George Clooney. Här kramar en snöboll och väljer ut ett offer.  Foto: Ulrika Andersson
  • Hollywoodstjärnan håller värmen genom att spexa med det övriga teamet.Foto: Ulrika Andersson

Inspelningen av ”The American” är igång. Mellan tagningarna busar George Clooney i den jämtländska snön.

Annons

Vi befinner oss på isen i Singsjön, av byborna får vi senare veta att just den här delen av vattnet kallas ”Baksjön”. Det lilla röda torpet finns beläget alldeles ovanför och det är ”Tystnad tagning” som gäller.

George Clooney kommer springandes över isen med en ung dam vid sin sida. Clooney ser målmedveten ut och är iförd sotarmössa, svarta byxor, och brun jacka, medan hans motspelare är helt klädd i vitt. Det är än så länge oklart vem hans skådespelande kollega är. Antingen är det Violante Placido, en av Italiens ledande stjärnor, som spelar Clara och som filmens Jack (Clooney) inleder en romans med. Eller så är det holländska Thekla Reuten, som gör rollen som Mathilde, Jacks uppdragsgivare.

Thrillern ”The American”, där Clooney spelar lönnmördare, började spelas in i Italien redan i september förra året. Kvar att filma är bara öppningsscenen, den som just nu håller på att bli till i Singsjön. Men det är svårt att säga vad det är exakt som vi får vittna. Fortfarande lämnas ingen information eller kommentar överhuvudtaget.

Under morgontimmarna cirkulerade en helikopter över sjön och skotrar åkte rastlöst fram och tillbaka. Efter ett tag satte man upp en reflektor för att regissören Anton Corbijn, också han på plats förstås, skulle kunna rikta ljuset rätt.

George Clooney verkar trivas som fisken i vattnet i Jämtland. Han är på ett strålande humör, och skrattar, leker och kastar snöbollar mellan tagningarna. Då och då hörs muntra skratt och rop ända bort till oss där vi står.

Många nyfikna bybor ville också passa på att få en skymt av superstjärnan. Karin och Göran Rudin hade börjat dagen tidigt på isen och även fått fisk på kroken. Sedan följde de intresserat inspelningen på håll. Thord Boogh och Lena Berglin tycker att det är skönt att äntligen få se Clooney på riktigt. Alla spekulationer dagarna innan har varit jobbiga säger de.

– Det är spännande men kallt. Fast det är det värt, annars skulle vi ju aldrig vara här, säger Lena och skrattar.

Den 17 september går ”The American” upp på svenska biografer.

Mer läsning

Annons