Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyskarna står i kö för att köpa fastigheter

Fastigheterna i Strömsunds riktiga glesbygdsområden har blivit mycket eftertraktade bland tyskar:

– Det visar att våra satsningar börjar ge resultat, säger Lennart Oscarsson (S), kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen säljer nu två fastigheter, Gubbhögens f.d. skola och en fastighet i Siljeåsen. Intresset är stort, framför allt ifrån Tyskland. Av totalt tolv anbud kommer åtta därifrån.

– Det visar att våra riktade satsningar mot Tyskland börjar ge resultat, säger Lennart Oscarsson. Sedan har vi haft god hjälp av en tysk kvinna som redan bor här och som använt sina kontakter. Vi gör nu även satsningar mot Holland.

Kommunen tittar inte bara på vilket pris man kan få ut, utan väger också in vad köparen vill använda fastigheten till. Den köpare som man föreslår ska få köpa Gubbhögens skola heter Michael Limbeck och kommer från Bad Kissingen i Tyskland. Han är elektriker och driver egen firma sedan sjutton år. Familjen består dessutom av hustru och två barn i åldrarna 11 och 13 år och man hoppas få flytta till Gubbhögen till skolstarten i höst. Michael Limbeck har för avsikt att fortsätta driva sitt elföretag i Sverige. Hans stora intresse är att vara ute i skog och mark och familjen har länge önskat att få bo nära naturen. Fastigheten säljs för 500 euro.

Fastigheten i Siljeåsen föreslår man ska säljas till firman SEA and COAST. Det är en enskild firma inom turistbranschen som drivs av familjen Meyer från Heyde i Tyskland. De bedriver olika arrangemang för grupper och har specialiserat sig på segling och båtresor. Nu vill de utveckla sin verksamhet i Sverige med lägerverksamhet för turister med kanot, fiske, isfiske, längdskidåkning etc. De har väl etablerade kontakter med stora reseföretag som redan bekräftat sitt intresse att medverka till detta. Köpeskillingen föreslås vara 30 000 kronor.

– Att vi säljer så billigt beror på att båda fastigheterna är i behov av renovering, säger Lennart Oscarsson.