Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyskar filmar Näcken i Hackås

Snart är det dags att damma av instrumenten igen för årets deltagare i Näcken. Men i år blir det mer än bara spelande män och kvinnor i vattnet.

– Vi höjer ribban rejält i år och kommer också ha en spelmansstämma med flera kända musiker, bland annat Bengan Jansson, säger Kent Karlsson, en av medlemmarna i Arrevent, som numera anordnar Näckentävlingen.

Kent Karlsson berättar att han tycker det är viktigt att spelmän uppmärksammas eftersom det blir mindre och mindre av den varan, säger han.

– Vi vill försöka bevara den kulturen, säger han.

Förutom spelmansstämma kommer också ett tyskt filmteam att besöka tävlingen. De hörde talas om tävlingen förra året när en tysk kammade hem första pris.

– De kommer för att filma och jag tycker det är helt fantastiskt att de åker ända hit för ett endagsevenemang och att tävlingen spridit sig, det kommer att betyda jättemycket för Hackås, säger Kent Karlsson.