Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingade till sig kyss

En 17-åring försökte tvinga sig på och kyssa två flickor. En annan gång höll han en kniv mot en flickas hals.

17-åringen döms till ungdomsvård för misshandel, olaga hot, ofredande, sexuellt ofredande och brott mot knivlagen. Han ska dessutom betala skadestånd till de han utsatt för brott.

Enligt domen är det utrett att mannen hållit fast två flickor och försökt kyssa dem. Det har hänt på olika platser och vid olika tillfällen. En gång höll 17-åringen en tändare mot den ena flickans stövel. En annan gång hotade ytterligare en flicka genom att hålla fast henne och hålla en kniv mot hennes hals och mage.

17-åringen döms också, tillsammans med två 18-åringar, för att allvarligt ha misshandlat två personer sommaren 2009. Enligt domen är det utrett att de slagit, sparkat och skallat männen när de låg ner.

Åklagaren hade åtalat ungdomstrion för grov misshandel av anledningen att de var flera som våldsförde sig på en och samma personer samtidigt. Men tingsrätten ansåg att våldet inte orsakat allvarligare skador och därför ska det inte bedömas som grovt.

18-åringarna döms för misshandel till 60 timmars ungdomstjänst.

De tre dömda ska betala 12 000 kronor i skadestånd till en av mannen och 11 000 kronor till den andra.