Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvillingarna Sedin tystar alla tvivlare

/
  • Ifrågasatta i somras, men nu har tvillingarna Henrik och Daniel Sedin tystat tvivlarna. De har inlett säsongen i Vancouver på bästa sätt och lär kunna välja och vraka mellan anbuden när deras kontrakt med klubben går ut efter den här säsongen.  Foto: Jimmy Jeong

De var ifrågasatta i somras och skulle kunna välja och vraka bland anbuden nästa sommar. Ändå är Vancouver både nutiden och framtiden för succétvillingarna Sedin.
– Vi älskar Vancouver som stad – så det är där vi vill vara, säger Daniel Sedin.

Annons
Tvillingarna Sedin har precis inlett sin åttonde säsong i Vancouver Canucks.
Och de har gjort det på bästa sätt.
Daniel blev vald till premiärveckans bästa spelare i NHL och har gjort fem poäng (2 mål–3 assist) i de tre första matcherna, precis som brorsan Henrik (1–4). Tvillingarna har börjat säsongen i en kedja tillsammans med Steve Bernier, nyförvärv från Buffalo.
Förutom tio poäng tillsammans har de också levererat ett rätt klart besked till nye general managern Mike Gillis.
Att det han sade i somras var rena gojan.
Det skulle tvillingarna aldrig klä i ord, det gör de så bra på isen i stället.
Gillis ifrågasatte Sedinarna och hela sin forwardsbesättning vid sin första presskonferens.
– Jag tycker inte att de forwards vi har nu är redo att tävla. Jag vet inte om de (tvillingarna Sedin) är spelare som laget ska byggas kring för att gå vidare, sade Gillis då.
Han har sedan dess försökt släta över sina uttalanden och Daniel Sedin säger att saken är utagerad.
– Vi hade ett möte när vi kom över och pratade ut. Han menade väl inget speciellt med det, det blev bara lite fel.
Tvillingarnas kontrakt går ut efter säsongen och de skulle kunna välja att ta bästa anbud och flytta. Det är dock inget som de planerar. Daniel Sedin säger att han inte är sugen på att testa spel i någon annan NHL-klubb.
– Nej, absolut inte. Vi får spela i Kanada i en hockeytokig stad. Det går inte att spela på något bättre ställe. Vi älskar Vancouver som stad och det gör våra familjer också, säger Daniel som precis som brorsan gjort över 70 poäng per säsong de senaste tre åren.
Den entusiasmen kan inte ens det oförsiktiga uttalandet av Gillis ändra på. Men han lär få öppna plånboken ordentligt. Både Daniel och Henrik tjänar 3,6 miljoner dollar denna säsong, motsvarande cirka 26 miljoner kronor. Likvärdiga spelare tjänar minst sex miljoner dollar, enligt Vancouvertidningen The Province. Samtalen om ett nytt kontrakt har börjat.
– Vi har börjat prata lite grann, men det är väl ingenting som är klart ännu. Det får ta den tid det tar, säger han.
Sedinarna har den här säsongen en ännu viktigare roll än tidigare. Under sommaren har Markus Näslund, Brendan Morrison och Trevor Linden försvunnit. Alla tre saknas, speciellt Ö-vikspolaren Näslund som var lagkapten:
– Absolut, hans ledarskap och även som spelare. Han är ju en världsspelare. Alla tre var ledarfigurer i omklädningsrummet. De yngre har fått kliva fram och ta större ansvar, säger Daniel Sedin.
Det har i alla fall börjat bra med två segrar på de tre första matcherna.
Tack vare ett hett svenskt tvillingpar.

Mer läsning

Annons