Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tveksamma till nya kontroller

I en intervju med spelsajten Gamespot förra månaden försäkrade Microsoft Game Studios-chefen Phil Spencer att den kommande spelkameran Project Natal ska rikta sig till alla typer av spelare – från hardcore- till casual-publiken.

Annons

En som har sina tvivel kring det är Tecmo Koeis vd Kenji Matsubara. Tecmo Koei är stora inom fightingspelgenren och Matsubara tror inte att vare sig Sonys eller Microsofts nya kontroller kommer att vara tillräckligt avancerade för att tilltala företagets fans.

– Vi är väldigt spända på framtiden med de nya kontrollerna, men vi är aningen bekymrade eftersom vi är specialiserade på att göra actionspel. Vi måste undersöka om vi verkligen kan uppnå realtidstiming från de nya kontrollösa systemen, säger Matsubara till Gamespot.

– Vi förstår att de handkontrolllösa spelsystemen kan bli väldigt populära bland dem som spelar dans- eller fiskespel. Det återstår däremot att se om systemen är tillräckligt snabba och avancerade för att tilltala hardcorepubliken, fortsätter han.

Mer läsning

Annons