Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tveksam resa

Replik på insändare "Enighet om resa". Tack Kajsa Åslin för ditt svar. Det är inte alltid jag får svar när jag kritiserar olika skeenden. Du har redogjort för omständigheterna till Härnösands stifts resa till USA.

Min uppfattning är, trots att alla nomineringsgrupper gett sin välsignelse, en överkurs i resande med stora utgifter. Visst ska man resa men då är det av stor vikt att resan är till gagn för både verksamheten och medlemmarna och i detta fall har man anledning vara tveksam. Att man dessutom gör en långresa vart tredje år gör inte saken bättre. Oavsett hur demokratiskt man tagit beslutet sticker det ändå i folks ögon och med resultatet att än fler medlemmar lämnar Svenska kyrkan.

När verksamhetsplan och budget antogs var undertecknad inte invald i stiftsfullmäktige och kunde således inte göra min röst hörd.

Med detta svar avslutar jag härmed denna debatt för denna gång.

Rolf G. Swedbergh (C)

Kyrkopolitiker i Frösö Sunne Norderö församling och ersättare i stiftsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel