Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärstopp för Quicklund i tuffaste semifinalheatet

Det blev tvärstopp i semifinalerna för både Carl Quicklund och Martin Johansson i U23–VM–sprinten på skidor i Italien.

Carl Quicklund var länge med i täten i sitt semifinalheat, men orken tröt under loppets senare hälft och han föll tillbaka. Sannolikt var det en effekt av att han fick en sjukdomsperiod efter Tour de Ski, tvingades ta tävlingsfritt även över SM i Umeå och sen inte riktigt fått fart på kroppen igen. Quicklunds semifinal var också den tuffaste.

En plats bland de tolv främsta är ändå klart godkänt för 21-åringen.
Sak samma för Marin Johansson som i sin semifinal inte heller hade några möjligheter att slåss om finalplatser. Farten var helt enkelt för högt upptrissad.

Så här långt har ryssen Sergey Ustiugov gjort som han velat i både kvarts- och semifinalen. Han tillhör favoriterna även i kommande OS i Sotji och ska då förstås imponera i det här sammanhanget vilket han också gjort så här långt. Ytterligare en ryss och två norrmän lär göra upp om medaljerna bakom Ustjugov, för ryssen vinner bara han står på benen.

Bland damerna är Evelina Settlin och Marika Sundin klara för semifinal.