Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvååring ställer ut

De som brukar vandra genom konstmuseer och fnysa om att ”en tvååring hade kunnat göra det där” får nu vatten på sin kvarn. En tvååring hade nämligen kunnat göra det där.

Annons

Det har en gallerist i Melbourne fått erfara sedan han i efterhand fått veta att de abstrakta målningar han ställt ut målats av en två år gammal flicka, skriver Independent.

Mark Jamieson, chef på Brunswick Street Gallery, tyckte om de tavlor som en fotograf han arbetade med visade honom, och bestämde sig för att ställa ut dem. Vad fotografen inte berättade var att tavlorna var målade av hennes mycket unga dotter, Aelita Andre.

När Jamieson förstod vem konstnären var blev han ”chockad och generad” och övervägde att avbryta utställningen innan han bestämde sig för att ändå låta tavlorna vara med.

Aelita Andre började måla långt innan hon lärde sig att gå. Det var hennes mamma som en dag konstaterade att dottern faktiskt hade potential att bli något stort. Mamman säger att hon valde att inte berätta att tavlorna var målade av hennes dotter eftersom hon ville att konsten skulle bedömas rättvist.

Konstkritiker som inte känt till konstnären har hyllat målningarna, som säljs för mellan 3 600 och 24 000 kronor.

Mer läsning

Annons