Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två timmars fasa

/
  • Owen Wilson, Jennifer Aniston och labradoren Marley i ”Marley och jag”, kanske årets tråkigaste amerikanska komedi.foto: Fox

Marley och jag
Originaltitel: Marley and me
Genre: Dramakomedi
Premiär: 27 mars 2009
Med: Owen Wilson, Jennifer Aniston, en labrador med flera
Regi: David Frankel
Speltid: 1 tim 56 min
Censur: Barntillåten
Betyg: 1

Annons

Minns någon ”Beethoven”-filmerna från 90-talet? En sankt bernhard som hängde ut tungan och kissade på folk. De var ingen stor stund för Hollywood - ändå skulle Beethoven använda ”Marley och jag” som tuggleksak.

Här spelar Owen Wilson och Jennifer Aniston två journalister. Hon älskar sitt jobb och tjänar bra, han hatar sitt och tjänar tuggummipengar. Så får de barn. De skulle klara sig på en lön, men inte på hans. Så vad gör de? Jennifer slutar.

”Marley och jag” är en ren fasa. Undvik den som rabies. Man vill konstant vråla ”Ligg död!” Den är så usel att dess uselhet smittar ner Owen Wilsons hela karriär; ”Bottle rocket”, ”Zoolander”, ”Tenenbaums”... var de inte lite överskattade? Hur skulle han annars kunna vara med här? Eller hörde Owens självmordsförsök härom året ihop med att han insåg vilket filmkontrakt han just skrivit på? Är jag osmaklig nu? Inte jämfört med ”Marley och jag”.

Annons