Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två snabba frågor till Robert Uitto

I Länstidningen den 19 oktober redovisas uppgifter om det regionförbund som ska samordna frågor om regional utveckling i länet.

Landstingsrådet Robert Uitto uppger att vi måste stärka utvecklingen i länet och att vi nu får samlade resurser och kunskap i regionförbundet.

Några frågor:

Enligt LT överförs 64 personer och 70 miljoner kronor från landstinget. Från kommunförbundet överförs 34 personer och 50 miljoner kronor. Är det personal och pengar som kan disponeras för de regionala utvecklingsfrågorna eller avser det befintlig verksamhet som överförs?

Från länsstyrelsen överförs 30 miljoner kronor Finns det några statliga direktiv som reglerar användningen av dessa pengar? I texten anges att 12 personer ska överföras medan organisationsbilden visar 5 personer. Vad gäller?

Det är rimligt att innehållet i regionförbundets verksamhet blir tydligt, så att medborgarna får information om funktion och ansvar.

Nils Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel