Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två sista namnen klara för sommarens Americanafestival

Med släppet av Israel Nash och We met tomorrow är alla akter klara för RRR 2014. Den 27 juni rullar festivalen in i Östersund.

"Countryrock i Östersund känns numera lika viktigt som messmör. Israel Nash Gripka är klockren." Så avslutade Rikard Orvegård sin recension av Israel Nash Gripkas (åter)besök i Östersund så sent som i november 2013. När han spelade i Östersund hösten 2011 jämförde LT:s recensent Lena Byström hans röst med Neil Youngs ".. han låter förvillande lik honom emellanåt, men Israels röst har fler kvalitéer och han använder dem till stor variationsrikedom." Ellen Sundberg, som också spelar på festivalen, har Nu är han ett av de två sista namnen ut för ambulerande americanafestivalen RRR 2014 som tillfälligt slår sig ner i Östersund den 27 juni.

Enligt arrangörerna är sommarens spelningar Israel Nashs sista spelningar på ett bra tag i Skandinavien. Han har nyligen skrivit på ett skivkontrakt med samma skivbolag som en annan av festivalens huvudakter: Jason Isbell, och kommer att lägga mer tid i USA och övriga Europa framöver.

Det andra bandet ut är Oskarshamnstrion We met tomorrow som spelade i Östersund i april 2013 som förband till Oklahomabandet Turnpike Trobadours. "Det trumbaserade, eggande soundet drivs fram med kraft av Rickard Lindgrens raspiga stämma", skrev Sara Strömberg i sin recension. Trion bildades när killarna var elva år, i dag är de i 20-årsåldern.

Sedan tidigare är Jason Isbell and the 400 Units, Doug Seegers, Ellen Sundberg, Willy Clay Band, Matraca Berg och Basko Believes klara för festivalen.