Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två segrar i Ungdomsvasan

Gustav Pålsson, Utrikes SK och Tua Dahlgren, Spikbodarnas IK, fick äran att komma först till målportalen i Mora då de körde Ungdomsvasan i söndags.

Länsungdomarna fortsätter att visa framfötterna i längdåkning. Under Ungdomsvasan gick två segrar till länet och ett antal fina prestationer gjordes snäppet bakom topplaceringen också.

Gustav Pålsson tog kommandot direkt i H12-klassen och i sista backen inne på Hemusområdet gjorde han ett ryck och de sista tre kilometrarna längs det klassiska Vasaloppsspåret fick han åka i ensamt majestät. Segermarginalen blev 13 sekunder.

För Tua Dahlgren var det lite mer ovisst hur det var med orken hos konkurrenterna.

– Vårt lopp gick rätt långsamt under första halvan, ingen ville riktigt dra. Sedan ökades tempot lite och fältet sprack upp så vi blev bara tre kvar i täten. När vi närmade oss sista backarna in mot upploppsrakan i Mora försökte jag göra ett ryck och då släppte Johanna, sen lyckades jag dra ifrån Sanna på upploppet, berättar Tua Dahlgren som fick motta segerkransen.

Fin trea i loppet blev Johanna Albertsson, Stuguns SK och därefter åkte Mörsils Emma Wasell in på en femteplats.

Pallplats blev det även för Gry Dahlgren, Spikbodarnas IK, som tog silver i D10. Märta Rosenberg, Duveds IF, tog en femteplats i D12.