Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två misstänks för utpressningsförsök

På tisdagen begärde åklagare två män häktade misstänkta för försök till utpressning. Tingsrätten beslutade att försätta en av männen på fri fot och den andre häktades misstänkt för olaga hot.

– Men båda är fortfarande misstänkta för brott, säger åklagare Katarina Eriksson.

Vid den första häktningsförhandlingen menade åklagare Katarina Eriksson att den misstänkte mannen bör häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning. Skälen för häktning menar hon är att mannen riskerar att undanröja bevis om han är på fri fot, samt att han riskerar att fortsätta med brottsligheten.

Brottet ska ha begåtts under cirka en månads mellan 20 juni och 24 juli i år.

Den misstänktes advokat, Jan-Åke Nyström, gjorde klart att mannen förnekar brott och bestrider häktningsgrunderna.

Resterade del av häktningsförhandlingarna hölls inom stängda dörrar.

När den var slut hölls förhandling gentemot ytterligare en misstänkt man.

Tingsrätten gjorde bedömningen att han kunde undanröja bevis om han försattes på fri fot och fattade beslut att häkta mannen för olaga hot.

Skillnaden mellan utpressning och olaga hot i det här fallet handlar om möjligheten att visa på att det fanns en skuld till någon annan med bilden, berättar Katarina Eriksson.

Med hänvisning till pågående utredning vill åklagaren dock inte gå närmare in på brotten som männen misstänks för.