Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två miljarder ska ge företag i Jämtland

Jämtland och övriga Norrlands inland får två miljarder kronor av regeringen. Dessa ska användas för att stimulera företagande.

Annons

En riskkapitalsfond med två miljarder kronor för att stärka företagsamheten i Norrlands inland har upprättats i näringsutskottet av Riksdagen.

Per Åsling, centerpartistisk riksdagsledamot från Jämtland, välkomnar förslaget.

– Satsningen som Centerpartiet lyckats driva igenom är helt unik. Det är det största beslutet som riksdagens fattat för att stärka utvecklingskraften i Norrlands inland. Pengarna kommer att kunna användas till att utveckla och skapa fler jobb och företag i hela Norrland, inte minst i Jämtland, säger Per Åsling i ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Per Åslings målsättning är att det ska finnas 10 000 nya jobb och 10 000 nya företag i Jämtland till 2020.

– Dessa miljarder kommer att kunna bidra till att det kan förverkligas, vilket är oerhört viktigt, säger Per Åsling i pressmeddelandet.

Fördelningen av de två miljarderna ska handhas av ett statligt bolag. Det heter Norrlands innovation AB och verksamheten tros komma igång i början av nästa år.