Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två månaders fängelse för onykter mc-tur

Han saknade körkort och körde under påverkan av både alkohol och narkotika.

Nu döms mannen till två månaders fängelse av Östersunds tingsrätt.

Mannen, som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Västernorrland, hoppade på sin motorcykel i mars i år. Men i Bräcke stoppades han av polis. Då visades det sig att han var kraftigt berusad. Polisens alkoholtest visade på 1,68 promille vilket är klart över gränsen för grovt rattfylleri som är 1 promille. Han saknade dessutom giltigt körkort för att få framföra motorcykeln.

Mannen hade i anslutning till den aktuella dagen också tagit amfetamin. Sammantaget har han åtalats för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott. I dagarna föll domen i Östersunds tingsrätt och påföljden bestämdes till två månaders fängelse.

Det hårda straffet har att göra med att mannen sedan tidigare har dömts för flertalet liknande brott. Och när han stoppades i mars i år stod han fortfarande under övervakning för brott han begick 2011, däribland grovt rattfylleri och narkotikabrott.