Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män försökte locka med sig flicka

Flickan i 10-årsåldern gick efter gatan när två män försökte få med henne i en lastbil. Flickan blev rädd och sprang bort från platsen.

Föräldrarna till flickan har polisanmält en händelse i Hede under söndagen. Deras flicka gick efter riksväg 84 i byn och när hon passerade en parkerad lastbil klev två män ur fordonet. Enligt vad flickan har berättat till föräldrarna uppmanade männen henne att kliva in i lastbilen.

– Hon blev naturligtvis rädd och sprang först bakom några hus och gömde sig innan hon tordes fortsätta hem, säger flickans pappa.

Enligt pappan har flickan upplevt det hela mycket obehagligt. När föräldrarna efter händelsen åkte till platsen var lastbilen borta men det fanns tydliga spår efter fordonet. Samma fordon fanns i Hede morgonen efter och flickan kunde peka ut lastbilen, som var utlandsregistrerad.

– Vi har gjort en polisanmälan och vill även uppmärksamma andra som eventuellt har råkat ut för samma sak, säger flickans pappa.

Polisen har gjort en internationell sökning på det uppgivna registreringsnumret men det förekommer inte i någon tidigare anmälan.