Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två män dömda för olaga intrång i moské i Strömsund

Två män har dömts för olaga intrång i moskén i Strömsund 2008. Vittnesuppgifter och att intrånget filmades har gett tingsrätten en klar bild av händelseförloppet.

Annons

De två männen, som är i 20-årsåldern, berättade att de var berusade och gick och pratade om en händelse där en gemensam bekant blivit hotad eller misshandlad och att det retade upp dem. Inblandade personer vid den händelsen befann sig den aktuella kvällen i lokalen som användes som moské.

Enligt tingsrätten slogs glasrutan i lokalen in och två av dem som gick in är de nu dömda männen.

Rätten finner att den ene av männen gjort sig skyldig till grovt olaga intrång eftersom han trängde längre in i lokalen och på ett hotfullt sätt höll upp ett järnrör för att få till stånd ett samtal med de personer som befann sig i lokalen. Han döms till villkorlig dom samt 15 400 kronor i dagsböter.

Den andre mannen döms till olaga intrång av normalgraden, skadegörelse samt våldsamt motstånd och rattfylleri för händelser vid ett senare tillfälle. Han döms till skyddstillsyn.

Båda ska betala drygt 4 000 kronor i skadestånd till företaget som äger lokalen.