Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade misstänkta för utpressning

Ett tomtköp som inte blev av är nu föremål för utredning hos polisen. Två män sitter häktade efter en händelse polisen rubricerar som utpressning.

Det var i slutet av juli som en person i Härjedalens kommun gjorde en anmälan om utpressning.

Men upprinnelsen till händelsen går tillbaka tre år i tiden. En 54-årig man från Östergötland lämnade då en handpenning för en markaffär till en markägare i Härjedalen kommun. Men affären blev aldrig verklighet.

Enligt de misstankar som nu riktas mot 54-åringen ska han ha anlitat en bulvan, en 29-årig man, för att pressa markägaren på att få pengarna tillbaka.

Det rör sig om en större summa pengar berättar Anders Jämteby, vid Östersundspolisen, som arbetar med utredningen. Men hur mycket vill han inte gå in på.

Förra veckan häktades 54-åringen på sannolika misstänkt för anstiftan till utpressning vid Östersunds tingsrätt. 29-åringen häktades också på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning. Männen anhölls utanför länet i tisdags och häktades i fredags.

– Något fysiskt våld har inte använts mot markägaren men i brottet utpressning finns ingrediensen hot om våld med.

– Nu ska flertalet förhör hållas med flera personer, säger Anders Jämteby.

Åtal mot männen ska vara väckt senast 24 september