Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade för Optand-inbrotten

Två personer har häktats efter inbrottsvågen i Optand där en villaägare tog en av tjuvarna på bar gärning.
Listan över brott de misstänks för har vuxit.

De båda männen som är 29 och 27 år gamla häktades av Östersunds tingsrätt misstänkta för fem fall av grov stöld, stöld och försök till stöld.

– Båda blev häktade på sannolika skäl, säger polisens vakthavande befäl Lennart Dahlén, vilket är den högre misstankegraden.

I tisdags morse gick larmet hos polisen om inbrott i en villa i Optand där villaägaren Jan-Eric Håkansson upptäckte en främmande person i sitt vardagsrum. Han kastade sig efter mannen men tappade taget om honom.

– Jag orkade inte hålla honom med en hand. Han hade hela sin kroppstyngd och lite fart när han kastade sig ut, berättade Jan-Eric Håkansson några timmar efter konfrontationen med inbrottstjuven.

Polisen grep 27-åringen och 29-åringen efter en polisjakt med hund och efter hand har antalet inbrott de misstänks för alltså vuxit till fem.

Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal eller begära omhäktning av männen.