Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två häktade efter mordförsöket

Två män har häktats efter mordförsöket i centrala Östersund under helgen. De två andra anhållna är försatta på fri fot.

Det var under söndagsmorgonen som ett knivslagsmål ovanför Stora kyrkan slutade med ett mordförsök. Fyra män anhölls som misstänkta för inblandning i händelsen.

En 19-årig man var begärd häktad, men tingsrätten avslog åklagarens begäran eftersom han inte kunde anses vara på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och inte heller medhjälp till försök till mord.

Däremot häktades en av de fyra männen, en 20-åring från länet, som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Ytterligare en man, en 24-åring, häktades också som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

– Enligt vår bedömning är alla tre fortfarande misstänkta, men tingsrätten har valt att häkta en person som misstänkt för försök till mord, säger åklagare Karin Johnsson Ryd, som skötte häktningsförhandlingarna.

Den knivskurne 22-årige mannen anhölls även han, som misstänkt för grov misshandel. Han begärdes aldrig häktad, men misstankarna mot honom kvarstår.

De fyra männen är kända av polisen sedan tidigare och några av dem är dömda för våldsbrott. Polisen spekulerar i att motivet kan vara en hämndaktion mot den knivskurne 22-åringen.