Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två döms för rån efter ungdomsfest

De sprang ikapp honom, sparkade när han lång ner och tog mobilen.

Annons

De tre unga männen befann sig på samma fest i centrala Östersund tidigare i år.

När grannarna började klaga blev många festdeltagare utskickade och rånoffret började gå hemåt med en relativt stor nykterhet. Han hade druckit folköl.

I ögonvrån dök två män, 17 och 18 år gamla, upp som ropade efter honom och sade att om han inte stannade skulle det bli skit.

Mannen fortsatte gå och de två andra sprang ifatt honom och tog tag i hans axlar. Mannen fick fart och sprang i ca 30 meter innan en av gärningsmännen kom ifatt och knuffade ner honom.

Mannen blev sparkad på av de två gärningsmännen när han låg ner. De letade igenom hans fickor och tog mobiltelefonen.

De två gärningsmännen påträffades av polis senare på natten och visade då upp den stulna telefonen. De togs in på förhör och hade olika berättelser om hur telefonen kommit i deras händer. Mellan detta och förhandlingarna i tingsrätten snackade de ihop sig om en annan version.

Rånoffret ska till att börja med ha gått in i en av gärningsmännen och sagt "något kaxigt". Därefter ska han ha gått därifrån. När gärningsmännen sprungit ifatt honom för att få en förklaring till det kaxiga uppträdandet skulle han ha blivit rädd och tagit fram sin mobil och sagt "ta den".

Tingsrätten anser denna senare version vara alltför otrolig och dömer de två ynglingarna för rån till ungdomsvård 110 timmar vardera.