Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dagar i skräck

Under två dagar bland annat hotade mannen kvinnan och hennes son till livet.

Annons

I en tätort i Östersunds kommun flyttade en drygt 20-årig man in till en kvinna och hennes son i början av mars i år. De träffades via internet och hade varit i kontakt i knappt ett halvår innan dess. När mannen flyttade in märkte kvinnan att han inte riktigt var som tidigare. Han började på skoj ta strypgrepp både på kvinnan och hennes son. Han tvingade kvinnan att gå och lägga sig och blev för var dag som gick värre.

En måndag i slutet av månaden gick det överstyr. Mannen hade suttit uppe till klockan 06:00. Kvinnan vaknade och såg att han chattade med andra kvinnor, vilket hon sedan tidigare hade befarat. De började bråka och han tog strypgrepp på henne, kastade henne på golvet och sa att han skulle döda henne. Därefter följde två dagar i skräck för kvinnan.

Han drog en elsladd runt hennes hals och drog åt. Han tog vid flera tillfällen strypgrepp på henne. Han slog henne med en blockflöjt. Han kastade henne mot golvet och en säng. Han greppade, nöp och vred henne i ben och armar. Han lyfte henne i huvudet. Han hotade henne med eld och vid ett tillfälle med kniv huggandes mot magen. Han hotade vid flera tillfällen att döda henne, hennes son och slutligen sig själv så att ingen skulle komma att sakna någon.

Till slut, efter att i två dagar ha spelat med i mannens charader för att slippa råka riktigt illa ut, lyckades kvinnan kontakta polisen.

Mannen döms för grov misshandel och olaga hot till ett år och två månaders fängelse.