Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två bloggande poliser

Till vardags jobbar de som poliser, på fritiden driver de inredningsblogg och framöver hoppas Carin Rodling och Alexandra Hägglund kunna hjälpa andra med inredning.

Annons

Inredningen ser de som ett slags andrum.

– Man ser så mycket elände och skit och då kan det vara skönt att ha det här också, göra någonting helt annat, säger Carin Rodling.

Vi befinner oss hemma hos henne i huset på Frösön där hon har bott med sin familj i drygt fyra år. Carins dotter sitter med och sprider ut kaksmulor över hela bordet medan hon ljudligt gör oss påminda om att hon är där.

– Det är ju såhär det är, säger Carin, pekar på bordet och skrattar.

Alexandra Hägglund skrattar hon med. Hon har liksom Carin två barn och bor i ett hus i Kännåsen. Tillsammans driver de bloggen "alexochcarin" som har funnits i drygt två år.

– Vi startade den som ett forum för att kunna uttrycka vår kreativitet. Sedan har vi en dröm om att få jobba extra med styling och heminredning, säger Carin.

Just kreativitet är en användbar egenskap när det kommer till inredning tycker de båda.

– Många tror kanske att man lägger väldigt mycket pengar på inredning, men så behöver det inte vara, säger Carin som fyndar mycket på Blocket, loppis och auktioner.

– Men visst, man köper ju en del saker. Det är ju ett intresse som vi prioriterar att lägga pengar på.

– Men de bästa fynden är grejerna som man hittar hemma hos farmor, saker som har en historia. Nätbutiker är också bra, säger Alexandra.

Är det viktigt att ha en egen stil?

– Man hoppas ju att det ska kännas på stilen att mitt hem är just mitt hem. Men det är också svårt att inte dras med i trender, man påverkas ju jättemycket av det man ser i bloggar, tidningar, på Instagram och i andra medier. Mässing, till exempel, trodde jag inte att jag skulle gilla för några år sen, men nu gör jag det, säger Alexandra.

– Men det viktiga är att trivas i sitt hem. Man spenderar så mycket tid hemma och efter en krävande jobbdag är det skönt att komma hem, säger Carin.

Vad har ni för stil då?

– Jag blandar det jag tycker om, modernt, Ikea, design, gamla saker. Basen, som är huset, bidrar till den lantliga känslan, säger Alexandra.

Vad är de bästa fynd ni har gjort?

– Bruno Mathsson-fåtöljen "Eva Hög" som jag köpte på Blocket, säger Carin.

– Ett klädskåp som jag hittade i en gammal övergiven stuga hemma i skogarna där jag bor. Jag tog reda på vem som ägde stugan och frågade om jag fick köpa skåpet, vilket jag fick. När jag började skrapa bort färgen kom det fram en vacker mintgrön färg under, säger Alexandra.