Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-pucken till Östersund

Östersund blir värd för ett av årets gruppspel i TV-pucken.
– Vi vill gärna ha stora arrangemang så det här ska bli väldigt roligt, menar Kjell-Åke Andersson i Östersunds IK.

Annons

Svenska Ishockeyförbundet gör om TV-pucken. För första gången kommer ett antal distrikt att bli seedade.

– Det här är absolut bättre för alla parter. Tidigare har man haft flera av de bästa distrikten i samma grupp, till exempel Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland. Det är tre potentiella vinnarlag, men på det sättet har alltid ett av distrikten missat slutspel, säger Mikael Eriksson, tränare för J/H.

Nu slipper de tolv bästa lagen ett gruppspel och kan fokusera direkt på ett slutspel med totalt 16 lag. Jämtland/Härjedalen är förstås ett av de lägst rankade lagen och lär inom överskådlig tid tvingas till gruppspel.

– Med det nya upplägget tror jag i alla fall att chansen ökar även för oss att kunna gå vidare, menar Eriksson och får medhåll av Kjell-Åke Andersson.

– För oss har det tidigare varit i princip omöjligt att nå kvartsfinal, men nu känns det lättare. Dessutom vet jag att 99:orna är en bra åldersgrupp, säger Andersson.

Årets två gruppspel ska hållas i Tranås och i Östersund. Sex lag vardera, där de två bästa går vidare.

Svenska Ishockeyförbundet, som är huvudman för TV-pucken, har valt de två grupperna utifrån geografi och ranking. I Östersund kommer dessa sex lag att spela:

J/H, Medelpad, Hälsingland, Bohuslän/Dal, Västmanland och Närke.

2013 års upplaga vanns av Västerbotten, som i finalen i Oskarshamn, besegrade Västergötland med 3–0. Årets turnering avgörs som vanligt i september och spelarna får vara födda 1999 som senast.