Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-inspelning i Undersåkers kyrka

Ljust, hett, trångt, lite omständigt, men väldigt spännande. Så kan man sammanfatta TV-inspelningen av söndagens gudstjänst Undersåkers kyrka. Tidigare i veckan var SVT också i Kalls kyrka och spelat in helgmålsbön.

I augusti-september kommer allt att sändas i TV.

SVT Nord har i dagarna spelat in fyra gudstjänster i Undersåkers och Kalls kyrkor. I söndags skulle psalmer spelas in i Undersåker tillsammans med församlingen och i lokala annonsbladet uppmanades församlingsborna att komma och ta med sig alla sina vänner. Det hörsammades: folk i alla åldrar strömmade till, gammal som ung, barn som vuxen.

Nu är det förstås inte så lätt att göra TV. Varje detalj måste bli rätt, annars måste saker upprepas, inte bara en utan flera gånger. Samma bönevers kan få läsas om många gånger. Lite utdraget blir det i bland. Men samtidigt spännande.

– Det här är jättestort! säger alla man frågar.

Psalmsången flyter på vackert, under ledning av kantor Per Wiklander och Undersåkerskören.

Till slut får alla stiga upp och sträcka på benen.

Det blir en väldig trängsel när alla skyndar mot utgången. Den utlovade frukten tar snabbt slut, men kyrkoherde Ann Charlott Hansson Borgström är inte känd för att vara rådlös. Snabbt kommer det fram kakor och godis istället. Och saft, för törsten är stor. Församlingen har suttit sedan tio på morgonen, med starka strålkastare över sig i taket och en brännande värme på kyrkbänkarna.

Men vad utstår man inte för sin vackra kyrkas skull. När hon nu hamnar i rampljuset gäller det att visa upp hennes allra bästa sida.