Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-hösten bjuder på favoriter i ny kostym

/
  • ”Livet i Fagervik” kommer tillbaka i SVT.
Foto: Johan Paulin/SVT:
  • Tina Nordström ska laga mat i direktsändning. Foto: TV4
  • ”Livet i Fagervik” kommer tillbaka i SVT.Foto: Johan Paulin/SVT:
  • Fredrik Lindström och Kristian Luuk tar över ”På spåret”. Foto: Bo Håkansson/SVT
  • Tilde de Paula och David Hellenius tar med sig kändisar till djungeln i Malaysia. Foto: Morgan Norman Söderberg/TV4
  • Kjell Bergqvist är tillbaka i ”Morden”, uppföljaren till ”Graven”.Foto: Johan Paulin/SVT:
  • Ingvar Oldsberg och Lasse Kronér drar ett tungt lass på helgerna för SVT i höst. Foto: Magnus Gotander/SVT

Gamla favoriter i ny kostym i SVT och trångt bland jättesatsningarna i TV 4. Så ser hösten i tv ut.

Annons

Tv-hösten är ovanligt späckad i år. Framförallt satsar TV 4 hårt och rullar ut många av sina starkaste underhållningssatsningar under de närmaste månaderna.

En av anledningarna är att TV 4 får svårt att konkurrera i februari och mars då vinter-OS och Melodifestivalen ligger som en blöt filt över tablån. Båda evenemangen sänds i SVT.

Därför blir det både ”Idol” och ”Körslaget” i höst, liksom ”Robinson” och nya kändis-”Robinson”, det vill säga ”Kändisdjungeln”.

TV 4 lanserar också Tina Nordström i en jättesatsning med direktsänd matlagning på måndagar. SVT kontrar med att återuppliva några gamla favoriter i ny tappning.

På 1980-talet skrev Lasse Holmqvist tv-historia med ”Här är ditt liv”. Rutinerade Ingvar Oldsberg får nu förvalta ett av SVT:s största succéer någonsin med oanande gäster i direktsändning i sex program under hösten.

Hans gamla succé, ”På spåret”, föryngras av radarparet Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

En av SVT:s största dramaframgångar på senare år är kriminalserien ”Graven”. I höst kommer uppföljaren ”Morden” i sex delar, återigen med Kjell Bergqvist i huvudrollen.

På fredagarna ställer SVT upp med ”Doobidoo” och ”Skavlan” och senare ”På spåret” mot TV 4:s ”Idol”. På lördagar drabbar TV 4:s ”Körslaget” och därefter ”Robinson” samman mot ”Här är ditt liv” som avlöses av ”Dansbandskampen” i SVT.

Finns det några tittare kvar åt de andra kanalerna så tittar de förmodligen på Ingemar Stenmark, Börje Salming och de andra som gör upp i prestigefyllda ”Superstars” eller ”Svenska Hollywoodfruar” i TV 3. Eller följer shoppingen i dokusåpan ”Ullared” i Kanal 5 som följer samma mönster som populära ”Färjan”, som också återkommer.

Kanal 5 laddar också med en ny omgång ”Vem kan slå Filip och Fredrik”, medan kampen om dejtingsåpafansen står mellan främst fem program: ”Ensam mamma söker” är tillbaka i TV 3, TV 4 satsar på ”Bonde söker fru” och vänder på steken i nya omtalade dejtingsåpan ”Mammas pojkar”, i TV 4 Plus letar Camilla Gynning efter ”Dagens man” och i TV 6 hetsar Tilde Fröling till otrohet i ”Paradise hotel”, som väckts till liv igen.

Mer läsning

Annons