Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals ville se beridna högvakten

Beridna högvakten väckte stort intresse i Östersund. Många letade sig ut till Rådhusgatan och Stortorget för att se den pampiga hästparaden.

– Det har varit fantastiskt mottagande, säger Håkan Hedlund, chef för Livgardet.

På lördagsförmiddagen gick paraden genom centrala Östersund. Den startade vid hamnen, följde Rådhusgatan bort mot Jamtli och avslutades på Stortorget där det blev musikuppvisning av Livgardets dragonmusikkår som bjöd på allt från Richard Wagner till Kent.

Tusentals människor hade lockats till Stortorget för att se uppvisningen, många följde också den pampiga paradens väg genom centrala Östersund.

– Det är roligt att titta på. Det är hästarna som lockar mest, vi är hästtjejer båda två, säger Freja Bergh, som såg uppvisningen tillsammans med sin kompis Erica Forss.

Tyra Lindegren följde paraden tillsammans med sin morfar Jan Johansson. Tyra gillar hästar och har en favorit i travhästen Yagg Hornline, som hennes morbror Jonas Johansson äger och tränar.

– Hästar är fina, säger Tyra Lindegren.

Håkan Hedlund var tidigare utbildningschef på I5, den näst siste som hade den posten innan Östersunds garnison lades ner. Han var inte överraskad över det stora intresset för beridna högvakten.

– Vi brukar locka mycket folk när vi är ute i landet. Det är roligt att komma och visa upp oss i Östersund, säger Håkan Hedlund.