Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals utan ström i helgen

Flera tusen elkunder i länet saknade ström under lördag förmiddag.

Eon rapporterar att 480 kunder är utan el, de flesta i Strömsunds och Ragunda kommuner samt cirka 50 kunder i Bräcke.

Cirka 1 100 av Jämtkrafts kunder hade ingen el på lördag förmiddag och de flesta av dessa är bosatta i Hallen-Oviken, samt i området Brunflo, Hackås, Revsund.

– Vi har även idag omkring 70 personer som arbetar med att lösa de problem som stormen Ivar medfört, och så har vi skogsmaskiner och helikoptrar igång, säger Pär-Erik Petrusson på Jämtkraft Elnät i ett pressmeddelande.

Enligt honom försvåras arbetet med att återställa strömmen så fort som möjligt med att det finns en klass 1-varning för snö idag.

Härjeåns nät är hårdast drabbat av kraftbolagen. Omkring 5 000 kunder var utan ström när arbetena avbröts på fredagskvällen och enligt bolaget fortsätter reparationerna hela helgen.

Drygt 4 600 av Telias kunder var utan fast telefoni på lördagen. Stora områden längs båda sidor om E45 ner mot Sveg är drabbade, samt från Brunflo genom Bräcke kommun längs ett brett fält som sträcker sig långt bortanför Ånge.