Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals människor kom till Bassefinal

På skärtorsdagen lockades ett stort publikhav till ett sprängfullt Stortorget.

Där var det final för den uppmärksammade Basseturnén.

– Det är inte klokt vad mycket folk som kom idag, säger Yvonne Ryding, konferencier under turnén.

I söndags startade Basseturnén i Rödkullen i Åre.

Banden Marmeladorkestern, Patriks Combo och Ständut Blakk har som ett medeltida gycklarsällskap rest mellan olika skidorter och spelat under påskveckan.

Via uppträdanden i Trillevallen och Bydalen kom man till Östersund för avslutningen på torsdagen.

Idén till arrangemanget har funnits i flera år hos Patrik Zackrisson i Patriks Combo.

– Idén har funnits väldigt länge att göra en liveturné på skoter. Sedan presenterade jag det för Nisse (Höglund, Yamaha Center, LT:s anm). Efter det tog vi tag i det och bjöd in folk från media och olika företag på lunch. När de fick höra vår idé så var de jätteintresserade. Vi kände också att vi ville göra det via Bassestiftelsen, säger Patrik Zackrisson.

• Nu blev det en "superturné" med alla tre banden Marmeladorkestern, Patriks Combo och Ständut Blakk. Det är första gången ni spelar tillsammans. Hur kom du på idén att de fråga de andra banden?

– Vi (Patriks Combo, LT:s anm) hade kunnat göra den här turnén själva. Men det kändes naturligt att de andra var med. Det märks när vi är ute att vi får mycket större genomslag. För Marmeladorkesterns fans och Ständut Blakks fans kommer också. Det accelererar allting när vi gör det här ihop.

• Hur har det varit att vara på turné med de andra banden?

– Vi träffas ju ibland. På Storsjöyran i artisttälten ibland. Men det blir bara mellan spelningar. Det här har varit som en sorts branschträff uppe i fjällen. Det har varit väldigt trevligt.

Konferenciern Yvonne Ryding är också nöjd med Basseturnén som förutom artistuppträdanden innehåller auktioner och välgörenhet.

– Innan vi kom till Östersund hade vi samlat in 220 000 kronor, säger hon.

När Yvonne Ryding bestämde sig för att vara med i Basseturnén så var det ett steg ut i det okända.

– Det är alltid spännande att börja ett helt nytt projekt. Något som slagit mig är alla som har ställt upp ideellt på de ställen vi har kommit till. Det har varit rätt fantastiskt, säger hon.

Yvonne Ryding är glad över hur mycket folk som kommit till turnéfinalen på Stortorget. Men lika roligt var det inte tidigare i veckan.

– På måndag morgon var vi i Åre och det regnade. Då tänkte jag att det här. Det blir bara pannkaka av allting. Men nu... det är fantastiskt vad mycket folk det kom, säger hon.

Kanske Yvonne Ryding och andra länsbor får uppleva samma folkfest nästa år. För Patrik Zackrisson öppnar dörren för en fortsättning.

– För mig är det här något som kommer att återkomma varje år, avslöjar han.