Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals drabbade när skolportalen Zonline krånglade

Bytet till en ny internetleverantör skapade kaos i datorsystemet. Skolportalen Zonline som används av över 20 000 elever och lärare i länet ska nu vara funktionsduglig igen.

Annons

Det hade bara gått några veckor in i den nya terminen så lade skolportalen Zonline ner. 22 000 användare på grund- och gymnasieskolan i hela länet, utom Härjedalen, blev plötsligt utan kommunikationsmöjligheter.

Problemet är dock åtgärdat och fungerar som det ska sedan torsdagskvällen.

- Vi har haft problem under två dagar. Vi har bytt internetleverantör och IP-nummer och det har gett lite oväntade konsekvenser, säger IT-samordnare på Jämtlands gymnasieförbund, Linda Lignell.

Hon konstaterar att portalen är väldigt viktigt för skolvärlden i länet.

- All vår interna informationsspridning sker via Zonline. Det är viktigare och har större betydelse för våra större skolor att systemet fungerar och att vi kan kommunicera digitalt i jämförelse med våra mindre skolor.