Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals dansade loss på Vemdalsskalet

Vemdalsforum är tre dagar av fest och dans, men också ett forum för dansarrangörer. Under helgen har tusentals människor besökt Vemdalsskalet.

Annons

Vemdalsforum betyder dans, fest och skidåkning för många. Tusentals gäster kommer årligen till dansforumet som anordnas varje höst och vår på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Vårforumet är fortfarande det som drar flest människor.

Under torsdagen hade evenemanget 1 200 gäster, under fredagen 1 900 och under lördagen uppskattades antalet gäster till 2 000.

Mellan torsdagen och lördagen har ett 20-tal band och ett gäng dansarrangörer från mellan och övre Norrland träffats och bytt kontakter med varandra.

Dansbanden som har spelat är Expanders, Highlights, King Edwards, Mannerz, Chapelle, Strike, Jive, Date, Barbados, Rhodos, Divine, G:sonz, Zero-63, Framed, Perikles, Glennartz, Shame och en nystartad orkester vid namnet Voyage.

Arrangemanget hölls första gången 1982 och sedan dess blivit något av en klassiker i dansbandsbranschen.