Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turning Torso

/

Posten gav den 14 maj ut nya frimärken med drottning Silvia, fem nationalparker och fyra höga byggnader för nöje, sport, eterkommunikation och boende.

Annons

Samma dag kom ett block med två frimärken som uppmärksammar att 200 år gått sedan punktskriftens ska-pare Louis Braille föddes. På frimärkena finns ett screentryck med läsbar punktskrift. Känn efter!

Årets sommarfrimärken för semesterns alla hälsningar visar naturscenerier från olika delar av landet. Frimärkena ges ut med anledning av att det förflutit 100 år sedan de första svenska nationalparkerna skapades.

Berg-och dalbanan Balder på nöjesfältet Liseberg i Göteborg, Kaknästornet i Stockholm för tv- och radiokommunikation, hoppbacken Lugnet i Falun i Dalarna och bostadshuset Turning Torso i Malmö är verkliga höjdpunkter i Sverige.

Med sina 190 meter är det spektakulära bostadshuset Turning Torso Sveriges högsta byggnad, invigd 2005. Konstruktör och arkitekt är Santiago Calatrava.

Frimärkena har graverats av Piotr Naszarkowski (Kaknästornet, Lugnet) och Martin Mörck (Turning Torso, Balder). Förlagor: Norbert Tamas efter foton av Norbert Tamas ochS-O Ahlgren/Scanpix, Per Eriksson och Krister Halvars, Stig Kälvelid/Liseberg, samt Pierre Mens/© HSB Turning Torso. Tryckning har skett i ståltryck och frimärkena förpackas i häfte med 4 frimärken. Valören är 12 kronor, för utrikes brev.

Mer läsning

Annons