Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök

En pizza med lammfärs som i Turkiet kallas för Lahmacun. Pizzan toppas med färskost och rödlök och gärna lite chiliflakes. Servera gärna feferoni till.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1 färdig pizzadeg med tomatsås, cirka 600 g

300 g lammfärs

0,5 tsk kanel

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk salt

200 g Arla Köket® färskost yoghurt

0,5 dl hackad färsk bladpersilja

Rödlökssalsa:

1 stor rödlök

1 msk pressad citronsaft

2 msk olivolja

2 krm salt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med salsan. Skala och skiva löken tunt. Låt den ligga i en skål med iskallt vatten cirka 15 minuter. Blanda citronsaft, olivolja och salt till en dressing. Häll av vattnet och krama ur löken, blanda ner dressingen Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen. Smula över lammfärsen. Blanda kryddorna med salt och strö över färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt pizzan svalna något. Klicka på färskosten, toppa med löksalsan och strö över bladpersilja. Receptet kommer från Arla.