Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turkisk pastasallad

2 dl risoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk olivolja
1 gurka
1 dl hackad färsk bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g Apetina vitost
kärnor från ett halvt granatäpple

Annons

4 personer

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka cirka 10 minuter. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen. Receptet kommer från Arla.