Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turkisk pastasallad

2 dl risoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1 msk olivolja
1 gurka
1 dl hackad färsk bladpersilja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g Apetina vitost
kärnor från ett halvt granatäpple

4 personer

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka cirka 10 minuter. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen. Receptet kommer från Arla.