Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistchefen i länet: ”En härlig idé”

En skön vision på lång sikt. Länsturistchefen Mats Forslund gillar namnet Vaajma.

– Jag visste inte resultatet på namntävlingen, men rent spontant så tycker jag namnet låter bra, en härlig ide. Namnet utstrålar positivitet och är starkt. En viktig del är ju kulturen och historien bakom och det samiska ordet knyter ihop områdena bra, säger Mats Forslund.

Mats Forslund ser positivt på gränsprojektet.

– Jag tycker det är bra och jätteviktigt att man aktivt och målmedvetet jobbar för det här. Natur och miljöförutsättningarna finns, men det är inte ett helt lätt projekt och målen måste vara realistiska. Viktigt är att sänka gränshindrena som jag tror sitter mentalt i mångas huvuden, säger Mats Forslund.

Mats Forslund ser potential i området och tror det kommer bli en större efterfrågan snart.

– Området är fantastiskt och har mycket att erbjuda, det är ett makalöst område. Jag tror inte på någon jätteturism men det finns kvalitéer som kommer bli efterfrågade, då är det viktigt att kunna packa och sälja det på rätt sätt, säger Mats Forslund.